Örömünnep

  1. május 17-én pénteken a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda egyházi fenntartásba kerülésének 10., a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola művészeti nevelésének 20. évfordulóját ünnepelte. Az ünnepség a Belvárosi Templomban szentmisével kezdődött, amit Dr Ternyák Csaba egri érsek mutatott be. A prédikációjában köszönetet mondott az intézmény pedagógusainak, mert missziós szerepet töltenek be, elősegítik, hogy az iskola egy nyitott, befogadó, evangéliumi lélek szerint működő intézmény legyen.

 

A program a szentmise után a Művelődési Központban folytatódott, ahol köszöntőt mondott: Bódor Istvánné és Dr Ódor Klára igazgatók, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és Dr Ternyák Csaba érsek úr.

 

A gálaműsort lendületes produkcióval nyitotta meg a hevesi iskola néptánc csoportja. Ezt követően gyönyörű verset hallhattunk a tarnaszentmiklósi tagiskolánk kis diákja előadásában. A folytatásban a boconádi és pélyi iskola néptáncosai kápráztatták el a részvevőket tudásukkal. Az est legnagyobb sikerét a színjátszó szakkör aratta Pálutcai fiúk előadásával. A színvonalas produkció sokak szemébe könnyet csalt és vastapssal jutalmazta a népes közönség. A műsor zárásaként a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak meglepetés produkcióját láthattuk.

Az ünneplés a plébánián folytatódott, ahol Nagy István plébános köszöntötte a vendégeket és fejezte ki háláját az elmúlt évek együttműködéséért. A jó hangulatú este kötetlen beszélgetéssel ért véget.