Hírek

Blog bejegyzések

Határtalanul – Horvátországban kirándult a 7. osztály

Az első nap során eljutottunk Szabadkáig. A nap nagy részét maga az utazás tette ki. A kishegyesi iskolalátogatás mindnyájunk számára nagy élményt jelentett. Találkozhattunk a helyi diákokkal, kollégákkal folytathattunk tartalmas beszélgetést, a gyerekek egymással focizhattak, mi pedig egy finom alma mellett a magyarság helyzetét vitattuk meg. Élmény volt.

Szabadkán várost néztünk, és rácsodálkoztunk arra a mérhetetlen kincsre, amit ez a város rejt magában. Gyönyörű volt a városháza és a főtér is. Innen Kishegyesre tartottunk, ahol kiadós magyaros vacsorában részesültünk, és a fogadtatásunk is kedves, közvetlen volt.

A második nap nagy részét az utazás tette ki. Átléptük a szerb – horvát határt, és a hegyeken keresztül a tengerpart felé tartottunk. Iszonyú hosszú volt.

A másnapi hajózás, a rijekai városlátogatás és a visszaút is emlékezetes maradt a gyerekek számára.

A harmadik nap adriai-tengeri programja mindent vitt. Sokan most láttak először tengert, és a kellemes időjárásnak köszönhetően, fürödhettek is benne. Opatija örök emlék marad a számunkra.

Az utolsó nap megint hosszú buszos utazás volt. Varasd és Csáktornya szép élményeket adott. A hazáig tartó út viszont fárasztó volt.