Hírek

Blog bejegyzések

Regionális Ifjúsági Találkozó Hevesen

A katolikus iskolák térségi találkozója harmadik alkalommal került megrendezésre 2023. szeptember 22-én a hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában. Az összejövetel célja a hit mélyítése és a közösségépítés mellett a szemléletformálás volt Szent Gellért nyomán.

Nagy István hevesi és Papler Pál füzesabonyi plébánosok nyitották meg a rendezvényt. A program Nagy Babett zenés-, tanúságtevő előadásával kezdődött. Nemcsak csodálatos énekhangja nyűgözte le a résztvevőket, hanem őszintesége és közvetlensége is. A fiataloknak beszélt gyermekkoráról, az álmai megvalósulásáról, Isten határtalan szeretetéről amit a mindennapi életben megtapasztalhatunk és buzdította a résztvevőket, hogy merjenek Isten felé fordulni, ebben nagyon sokat segít a zene.

A színvonalas és megható előadás után  Halassy Csilla szobrászművész foglalkozásán bontakoztathatták ki kreativitásukat a gyerekek. A különböző iskolákból érkezett tanulók vegyes csoportokban készítették el Szent Gellért vászonképét, amit a találkozó végén hazavihettek iskolájukba a képviselők.

A természetvédelem jegyében Jakab Tibor természetfotós tartott tárlatvezetést a „Kincsem-tó” madárvilágának életét bemutató kiállításán. Előadásában a teremtett világ szépségét emelte ki és rávilágított ennek megóvásának fontosságára. Természetesen a fotók készítésének izgalmas részleteit is megosztotta a hallgatósággal.

A jó hangulatú, élményekben gazdag délelőttöt ünnepi szentmisével zártuk. Papler Pál atya prédikációjában elmondta, hogy Szent Gellért ma is példaként áll előttünk, élete ma is üzenetet hordoz számunkra. Fontos, hogy mindennapi életünkben, ott ahol vagyunk, megtegyük, ami tőlünk telik. Legyünk olyan emberek, mint Szent Gellért, aki soha nem tagadta meg hitét. A szentmise után Bódor Istvánné igazgató asszony köszönt el az ifjúsági találkozó résztvevőitől akik lélekben feltöltődve tértek haza.

Köszönjük segítő közreműködésüket:

Halassy Csilla szobrászművész

Jakab Tibor természetfotós

Nagy Babett zenész

Hungarian Burgers Kft.