Hírek

Blog bejegyzések

„Tíz éve a katolikus nevelésben”

Jubileumi évnyitóval kezdődött a tanév a hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában. 2023. augusztus 30-án, szerdán a Belvárosi templomban tartott Veni Sancte- ünnepi szentmisét Nagy István plébános úr, iskolánk lelki vezetője celebrálta. Szentbeszédében kiemelte a tanév mottóját: „Krisztus a jövőnk”, mely iránymutatás az iskolai életre.

Ezt követően István atya az iskola közössége nevében gratulált és elismerését fejezte ki Bódor Istvánné intézményvezetőnek, aki „Heves Város Közszolgálatáért” kitüntető díjban részesült az Államalapítás ünnepén, majd köszöntötte Tóth Ferencnét, iskolánk SZMK elnökét, aki szintén elismerésben részesült.

A tanévnyitó ünnepségen igazgató asszony beszédében kiemelte a tanév mottóját. Felhívta, figyelmünket, hogy mennyire fontos az iskolában és a mindennapi életünkben is tettekkel és cselekedetekkel tanúságot tenni Krisztusról. Többször idézte Ferenc pápát, kitől e jelige is származik.

Az útmutató gondolatok után, köszöntöttük iskolánk legfiatalabb tagjait, majd színvonalas műsor keretében, versekkel és énekekkel üdvözöltük az új tanévet diákjai.