Hírek

Blog bejegyzések

Egyházi közösségi célú programok támogatása 2023. július 3-5

EKCP-KP-1-2023/2-000256-VAL-ELS/001

Egyházi közösségi célú programok támogatása 2023. július 3-5.

A hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola hittantábort szervezett a nyári szünetben. Fontosnak tartottuk, hogy megjutalmazzuk azokat a tanulókat, akik az egész tanévben aktívan részt vettek az egyházközség életében.

Az ingyenes tábor 10 gyermek részére valósult meg 2023. július 3. és 5. között a mezőkövesdi Zsóry Katolikus Üdülőben.

A tábor programjai lehetőséget biztosítottak a hitélet mélyítésére, a közösség erősítésére, hagyományőrzésre és a teremtett világ szépségének felfedezésére. A tábor első napján közösségépítő és önismereti játékokkal készültünk a gyerekeknek. A második nap délelőttjén kreativitásukat és összetartozásukat erősítettük, míg délután a közösségépítés jegyében közösen készítettük el vacsoránkat, a bográcsozást a gyerekek nagyon élvezték, a napunkat kötetlen beszélgetéssel, játékkal zártuk.

A hagyományőrzés jegyében zártuk a tábort, Mezőkövesden meglátogattuk a Hadas városrészt ahol interaktív foglalkozáson vettünk részt a látogatóközpontban, majd megtekintettük a Mackó kiállítást és a Mézeskalács Házban a kedvelt sütemény díszítésének mesterségével ismerkedtünk meg, majd ki is próbáltuk azt. A számos program mellett ellátogattunk a Mezőkövesdi Jézus Szíve Templomba, ahol megismerkedtünk az épület történetével és közös imádsággal adtunk hálát az együtt eltöltött napokért. A tábort jó hangulatú közös ebéddel  zártuk.

A tábornak állandó elemei voltak a közös imapercek, közösségépítő játékok, kézműves foglalkozások, kötetlen beszélgetések és étkezések. A megvalósított programunk hatással voltak a gyerekek pozitív lelki fejlődésére, a hitben való megerősödésére. A gyerekek megismerhették a „matyó föld” örökségeit, ezzel is erősítve bennük a hazaszeretetet és a hagyományőrzés fontosságát. Az együtt eltöltött közös idő testi, lelki és szellemi feltöltődést nyújtott a gyerekeknek, amire a tanév végén és az elmúlt évek járványos időszakára visszatekintve, nagy szükségük volt. A hittantábor ideje alatt a gyerekek jobban megismerték egymást, barátságok születtek, új élményekkel és ismeretekkel gazdagodtak, lélekben feltöltődve tértek haza. A hittantábor résztvevői azóta is szívesen gondolnak vissza az együtt eltöltött három napra, élményeiket gyakran emlegetik, éppen ezért bízunk benne, hogy jövőre is lesz lehetőségünk hasonló tábort szervezni a gyerekek nagy örömére.