Hírek

Érseki kitüntetés a Rózsafüzér Társulatnak

Legnagyobb örömünkre és büszkeségünkre a tanévzáró Te Deumon, Jászapátiban dr. Ternyák Csaba egri érsektől Rózsafüzér Társulatunk képviseletében Besenyei Péter és Pál László 8. osztályos tanulók – akik alapító tagok – kitüntetést vettek át. A többi társulati tag az ünnepélyes tanévzárón kapta meg az oklevelét.

Szalai József diakónus úr kezdeményezésére 2017. március 1-jén alakult meg a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda Pélyi Petőfi Sándor Tagiskolájában a Rózsafüzér Társulat.

Öt éve már, hogy a Rózsafüzér Társulatunk tagjai, Magyar Lászlóné és Szécsi-Török Éva bokoranyák irányításával, valamint Varnyu Józsefné önkéntes segítővel nagy-nagy türelemmel és szeretettel imádkozzák a katolikusok egyik legismertebb és legszebb imádságát. A társulat alapításakor 20 diákból, illetve 2 bokoranyából állt, ma már 40 fő tanuló gyűlik össze minden reggel a tanítási órák kezdete előtt, hogy közösen imádkozzon el a rózsafüzérből egy tizedet.

Boldogok vagyunk, hogy folytathatjuk ezt az ősi keresztény hagyományt, hiszen ahogyan Jézus is mondta: „szüntelenül kell imádkozni és nem szabad belefáradni”…

Az örvendetes, a fájdalmas, a dicsőséges olvasó, illetve a világosság titkait egymás között megosztva imádkozzák a tanulók. Hogy az imának mekkora hatalma van, milyen csodálatos érzés minden reggelt imádsággal kezdeni, arról mindennél jobban árulkodnak a közös imádság utáni ragyogó gyermekarcok!

Rendhagyó módon került sor márciusban az öt éves születésnap megünneplésére. A torta elfogyasztása közben a társulat tagjai örömmel osztották meg egymással az elmúlt időszak legszebb emlékeit. A kirándulások, a keresztény ünnepek előtti közös készülődések, ráhangolódások, a különböző rendezvényeken való részvételek, fellépések, valamint a Szent István Rádióban elimádkozott Rózsafüzér mind-mind emlékezetes pillanatai voltak a társulat tagjainak.

A társulat tagjai:

  1. osztály: Baranyi Csaba, Baranyi Martin, Fodor Gergő, Gyetvai Gergely, György Máté, Heszpuk Márió, Kelemen Kiara, Molnár Réka, Nagy Katica, Radics Bernadett, Szécsi Milán, Tóth Lajos
  2. osztály: Ari Barnabás, Balasi Jázmin, Balog Krisztofer, Baranyi Imre, Csóka Napsugár, Farkas Antónia, Glonczi Anasztázia Barbara, Gyetvai Klarissza Lara, Halfinger Noémi Melissza, Kocsis Gergő, Kovács Szebasztián, Nagy Alex, Petrohai Dávid, Rácz Kinga, Sári Dominik, Somogyi Kíra Szamóca, Tóth Nina Kármen, Váradi Regina
  3. osztály: Gáspár Ádám, Csóka Dániel, Jeszenszki Dominika, Novák Leó
  4. osztály: Gáspár Julianna, Kiss Jázmin, Papp Virág
  5. osztály: Besenyei Péter, Bredier Stellina, Pál László

Szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy az elmúlt öt év imádsága a jövőben sokszorozódjék, és minél tovább hozzon örömöt a pélyi iskola Rózsafüzér Társulat tagjainak!