Magyar Kultúra Napja

A téli szünetről visszatérve meghirdettük a Magyar Kultúra Napja pályázatait. A Petőfi-emlékév jegyében mindkét kategória Petőfi Sándorhoz kapcsolódott. A tavalyi tanév sikerére való tekintettel idén is lehetett pályázni illusztráció kategóriában.

A magyar szakos pedagógusok kiválasztották Petőfi Sándor hét versét, mindegyik témája az otthon, a család volt. A tanulók választásuk szerint készítették el egy vers illusztrációját szabadon választott technikával. Igényes, színvonalas pályázatok érkeztek a zsűrihez, a pályázók megragadták az irodalmi alkotás üzenetét.

Az illusztráción kívül diasorozat kategóriát is hirdettünk. A PPT témájaként a Petőfi Sándorról, Heves megyei kötődéssel készült szobrokat jelöltük meg. Tanulóink alapos, lelkiismeretes kutatómunkát végeztek, melynek eredményeként esztétikus, az adott településhez való életrajzi vonatkozást is rögzítő diasorozatok készültek.

(alsó tagozat)

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Intézményünkben minden évben megemlékezünk erről a napról. Ebben az évben az alsó tagozatos gyerekeknek rajzpályázatot hirdettünk. Tekintettel arra, hogy Petőfi Sándor emlékév van, a tanulók a költő verseihez készítettek illusztrációt. A pályamunkákat két korcsoportban értékeltük. 1-2.osztály és 3-4. osztály. Nagy örömünkre sok tanuló vállalkozott a feladatra. Sok szép, igényes rajzot kaptunk tőlük. A tanulók ügyesen jelenítették meg a versek tartalmát, mondanivalóját. Változatos technikákat alkalmaztak. A legszebb rajzokat készítő tanulókat jutalomban részesítettük.

  1. korcsoport díjazottjai:
    1. hely- Burai Veronika, Dobi Andrea
    2. hely Vágó Zoé, Farkas Milán
    3. hely  Bárdossy Tamás, Kiss Réka
  2. korcsoport díjazottjai
    1. hely Kökény Zoltán
    2. hely Pataki Jázmin, Majoros Szonja
    3. hely Kiss Beatrix, Besenyei Lili

Különdíj:    Detrik Laura