Hírek

„Tavaszodik…”- márciusi programok

Március elején az első osztályosok a Lázár Ervin Program keretében ellátogattak Egerbe, a Harlekin Bábszínházba, ahol a Pom Pom meséi című előadást tekinthették meg.

Heves Város Könyvtára könyvjelző készítő pályázatot hirdetett a Nemzetközi Könyvajándék Nap alkalmából, melyen a 3. és 4. osztályos tanulóink nagy sikerrel vettek részt.

Hamvazószerda a nagyböjt kezdete. A hamvazkodás szertartása után megkezdődött az elcsendesedés, a negyven napos lelki készülődés a húsvét ünnepére.

Március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon a fiúk verssel és apró ajándékkal köszöntötték a lányokat.

Március 15-e előtt versekkel, dalokkal, tánccal és kézműves foglalkozásokkal emlékeztünk az 1848-as hősökre. Diákjaink most is, mint minden évben nagy lelkesedéssel készítették el az emlékezés zászlóit, kokárdáit, díszeit és helyezték el a koszorúzás helyszínén.

A pélyi Petőfi-nap rajzpályázatán Kiss Arisztid 1. osztályos tanuló Különdíjban részesült, Kovács Anna Dorka 4. osztályos tanuló pedig I. helyezett lett a saját kategóriájában. A téma: ” Madarak a költészetben”.

A víz világnapi projektünk több napon át tartott. Festettek, rajzoltak, plakátokat alkottak tanulóink. Vizes játékokkal, videókkal, különböző technikával készült akváriumokkal hívtuk fel a gyerekek figyelmét az éltető víz védelmének fontosságára. Górné Csilla néni mesét is mondott, melyből a diákok megtanulhatták, miért kell megóvni a víz tisztaságát.

A Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola a Víz világnapja alkalmából hirdetett „Vízhangok” rajzpályázatán
Kovács Anna Dorka 4. osztályos tanuló I. helyezést,
Lakatos Amanda Melissza 2. osztályos tanuló II. helyezést,
Konkoly Krisztofer 3. osztályos tanuló III. helyezést ért el.
Gratulálunk! Köszönjük Szabari Zoltán tanár úrnak a gyerekek felkészítését!

A 3. Teremtésvédelmi napunkat Gyümölcsoltó Boldogasszony napján tartottuk. Ezen a napon is kiemeltük a gyerekek számára milyen fontos a teremtett világ védelme, szebbé tétele. Virágmagokat és virágpalántákat ültettünk az iskola környékén, példát mutatva, hogy otthon is tegyék szebbé, óvják, becsüljék meg a lakókörnyezetüket!