Petőfi-nap 2022

Iskolánkban március 11-én, pénteken rendeztük meg a Petőfi-napot. A meghívásos szavalóverseny és rajzpályázat kiírásakor még érvényben voltak a járványügyi intézkedések, így a versenyt az idei évben csak tagiskolánk és telephelyünk tanulói részére hirdettük meg. A verseny tematikáját „Madarak a költészetben” címmel hirdettük meg.

A Petőfi-napot az 5-6. osztály tanulóinak műsora nyitotta meg, majd a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai mutatták be táncukat. Tanulóinkat Magyar Lászlóné tanító, Szécsi-Török Éva drámapedagógus és Andrási István táncpedagógus készítették fel.

Ezután Bakondi Péter polgármester, Fodor Zsolt alpolgármester és Miklósné Tasi Edit tagintézmény-vezető megkoszorúzták a Petőfi szobrot, a gyerekek zászlókat, virágokat helyeztek el az iskola parkjában.

A szavalóverseny az iskola könyvtárában zajlott, négy kategóriában. A zsűri tagjai Bóta Józsefné nyugalmazott tanító, Hanzóné Kurc Márta munkaközösség vezető és Miklósné Tasi Edit tagintézmény-vezető voltak.

Az eredményhirdetés előtt a szavalókat és a rajzpályázat helyezettjeit vendégül láttuk. A szavalók jutalma emléklap és csokoládé volt, a helyezettek és a legszebb rajzokat készítők könyv- és tárgyjutalomban részesültek. A rajzokat Kovács László, a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola rajztanára értékelte. A legszebb pályázati munkákból kiállítást rendeztünk iskolánk aulájában.

A szavalóverseny eredménye:

1.-2. osztály: I. Burai Regina, II. Ari Boldizsár, III. Kovács Szonja, különdíj: Somogyi Léna

3.-4. osztály: I. Heszpuk Márió, II. Váradi Regina, III. Somogyi Kíra Szamóca

5.-6. osztály: I. Kiss Jázmin, II. Papp Virág, III. Gyetvai Melánia, különdíj: Csóka Dániel

7.-8. osztály: I. Bartók Viktória, II. Pál László, III. Gacsályi Bence

A rajzpályázat helyezettjei:

1.-2. osztály: I. Tóth MiraVarnyú Dasztin István, II. Kovács SzonjaMága Rikárdó, III. Burai Regina, különdíj: Kiss Arisztid (Tarnaszentmiklós)

3.-4. osztály: I. Kovács Anna Dorka (Tarnaszentmiklós), II. Baranyi Imre, III. Tóth Lajos, különdíj: Kocsis Gergő

Felső tagozat: I. Bartók Viktória, II. Andó Krisztina, III. Mladoniczki Lili, különdíj: Varnyú Denisz

Gratulálunk a helyezetteknek, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját.

Bízunk benne, hogy jövőre újból találkozhatunk a többi iskola versenyzőivel is, és a 15. Petőfi-napon velük együtt ünnepelhetünk.