Advent

Az adventi időszakban a Pélyi Egyházközség is igyekezett segítséget nyújtani a katolikus iskola programjainak megvalósításához mind anyagi segítséggel, mind közös programokban való részvétellel.  Közös törekvésként jelent meg az a szándék, hogy a gyerekek a karácsony misztériumát megtapasztalják, hogy átérezzék azt, hogy ez az ünnep nem az ajándékoktól – persze egy gyermeknek ez is nagyon fontos – , nem a csillogástól lesz szép és értékes, hanem az együtt eltöltött idő és  a közös élmények teszik felejthetetlenné.  A család mellett az iskolai közösségek erősítését célul kitűzve, a katolikus szemlélet erősítése, a csoportokban, osztályokban végzett szabadidős tevékenységek, közös imádságok és programok során mindezt szem előtt tartva vártuk a Megváltó születését. Gyetvainé Szabó Piroska és Rab Tiborné faluszépítők is bevonták tanulóinkat a csodaszép betlehem és a település dekorációjának elkészítésébe.

Hétfőnként Liga Konrád káplán atya heti gondolatai tették teljesebbé az adventet, segítve a lelki töltekezést az iskola közössége számára.

Osztály szinten készültek a délutáni foglalkozások során az adventi időszakhoz tartozó dekorációk, betlehemek, az iskola karácsonyfáját saját készítésű díszek tették egyedivé.

A 40 fős Rózsafüzér Társulat tagjai az imádságok mellett filmvetítésekkel, kézműves délutánokkal, vetélkedőkkel hangolódtak az ünnepekre. Egész éves munkájukat megköszönve ajándékoztuk meg tagjait rajzeszközökkel, a filmvetítéshez teát, karácsonyi süteményeket kaptak.

A Mikulás is felkereste az osztályokat, puttonyába a Pélyi Egyházközség pályázati forrásának köszönhetően minden tanuló részére csokimikulás, a karácsonyfa alá szaloncukor kerülhetett, Pély Község Önkormányzata pedig mikuláscsomaggal ajándékozta meg a gyerekeket.

A lelkinapon Nagy István kanonok úr és Liga Konrád káplán atya a Pélyi Szent Demeter templomban mutatott be szentmisét, majd az osztálytermekben folytatódtak a programok: filmvetítések, kézműves foglalkozások, vetélkedők színesítették a napot, ezzel is közelebb hozva tanulóink számára karácsony misztériumát.

Régi kedves támogatóink, Besenyei Ferenc és Ágfalvi Imre az idei évben sem feledkeztek el tanulóinkról. Besenyei úr társasjátékokkal, Ágfalvi úr pedig a már hagyománynak számító nagy táblás csokoládéval tette örömtelivé az idei év utolsó napján, osztályszinten tartott karácsonyi ünnepségünket. A gyönyörű karácsonyfát iskolánk volt dolgozójának, Pirók Istvánné, Pannika néninek köszönhetjük.