Adventi időszak

December négy hete várakozással telt el. Készültünk lélekben a „Kisjézus” születésnapjára, a karácsony ünnepére. Minden héten meggyújtottuk az adventi koszorún a következő gyertyát, versekkel, dalokkal színesítettük kis műsorunkat. A hit, a remény. az öröm és a szeretet lángja elhozta számunkra a lelki felkészülést, melyet a végén a Lelki napunk tett teljessé. Közben természetesen minden héten készítettünk valamilyen karácsonyi ajándékot, ajtó- vagy karácsonyfadíszt. Mikuláskor és karácsony előtt Csilla néni és Marika néni színvonalas bábelődását tekinthettük meg. Részt vettünk a Miklós napi szentmisén, hiszen Szent Miklós püspök templomunk védőszentje is.

December „kisiskolánk” számára a meglepetések és ajándékok hónapja is volt egyben. A Tisza –Coop Zrt. által „Coop Mikulás” szlogennel meghirdetett pályázatán bekerültünk a legjobb 20 közé, akiket megajándékozott a Mikulás. Nagyon örültek a gyerekek, hogy mindenki megkaphatta és haza is vihette a Coop Mikulás ajándékát!

Az idén is részt vettek tanulóink a „Szent Karácsony” rajzpályázaton! Köszönjük Szabó Zsolt képviselő úrnak, hogy immár 5. éve rajzolhatnak diákjaink erre a nemes céllal kiírt pályázatra. Az elkészült munkák egyedülálló idős emberekhez jutnak el karácsonyi ajándékul. Ráadásul minden pályázó iskola és kisdiák jutalomban részesül. A személyre szóló ajándékok nagy örömet okoztak a gyerekeknek! Minden pályázó kisdiák levelet kapott a képviselő úrtól és a munkájából készült hűtőmágnest is hazavihette, sőt a levélből az is kiderült, hogy ki kapta meg a rajzát karácsonykor. Köszönjük Szabari Zoltán tanár úrnak a gyerekek felkészítését!

Nagy meglepetésként az idén Tarnaszentmiklós Polgármesterének és Képviselő-testületének ajándékait is megkaphatták tanulóink. Először a mikulás csomagnak, a szaloncukornak, majd 100 ezer forint értékben, karácsonyi ajándéknak örülhettek diákjaink. Az összegből trambulint és asztali focit vásárolhattunk, amit a polgármester úr a képviselőkkel át is adott a gyerekeknek. Nagyon köszönjük!