Egészségnap

Iskolánkban megrendezésre került az egészségnapunk. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerkedjenek, és kellő figyelmet fordítsanak az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra és a lelki egyensúlyra.

A délután folyamán, változatos programokon vehettek részt iskolánk tanulói. Megismerkedhettek az aktuális egészségügyi problémákkal, azoknak megelőzési módjával. Salátákat, zöldség- és gyümölcs szobrokat készítettek az osztálytermekben. Játékos vetélkedőn, interaktív mozgásos feladatokon vettek részt- zumba, karate bemutató, és természetesen lehetőségük volt egészséges ételek megkóstolására is: sajt, gyümölcs és szendvicsbemutató keretében. A programok lebonyolításához komoly szervezésre volt szükség, ami Borbásné Nagy Tünde és Csintalanné Magyar Henrietta tanítónők munkáját dicséri. Az osztályok egymást váltva látogatták a helyszíneket az osztályfőnökök vezetésével. A délután a lehetőségek tárháza volt mindenki számára, sok új élménnyel ajándékozták meg diákjainkat. Rendezvényünk sikerességéhez lelkiismeretes munkájukkal járultak hozzá: a Hevesi Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont munkatársai és Lévai Béla, a hevesi Shotokan Karate Klub vezetője.

A felnőttek és a diákok egyöntetű véleménye szerint egy remek hangulatú, színes programokban gazdag délutánt tölthettünk együtt.