Hittantáborban voltunk

Emlékezetes három napot töltöttünk a gyerekekkel a Sarudi Genezáret Lelkigyakorlatos Ház, Ifjúsági-és Sportüdülőjében pályázati lehetőséget felhasználásával. Egy tanuló időközben lebetegedett és így 19 tanuló és két pedagógus volt részese a hitéleti nevelés e formájának.

A program célja,- a katolikus szellemben történő nevelés, a közösségi nevelés, Isten szeretetének, gondoskodó szeretetének megtapasztalása- megvalósult az együtt eltöltött hittantáborban.

Az első napon, a megérkezésünket, berendezkedésünket követően kiscsoportos formában közösségépítő beszélgetést folytattunk. A csoportok összefoglalták és ismertették mindazt, amit várnak az elkövetkezendő napoktól. Ki hogyan képzel el egy hittantábort? Volt egy tanuló, aki már járt ilyen táborban és ő mesélt az akkor történtekről. Ismertettük a házirendet, majd kiadtuk a csoportoknak a feladatot: Mindennapra egy bibliai idézettel készüljenek a csoportok, amelyekkel biztatják egymást és hálát adnak a jó Istennek az együtt töltött napokért. Egy játékkal kezdtük az egymásra figyelést, törődést, amit három napon át játszottunk. Ez volt az „ Angyalkázás”.

Késő délután megismerkedtünk tágabb környezetünk egy részével. Elsétáltunk a Tiszához. Megcsodáltuk a tiszta vizet, rendezett partot.

Az első és a második napon kézműves foglalkozást is tartottunk. Rózsafüzéreket készítettünk gyöngyből. A legszebbet-hazaérkezésünkkor- kitettük az iskolai hittanfaliújságra, had lássák iskolatársaink.  Munka közben bibliai történeteket meséltünk, egyházi énekeket énekeltünk. A nagy melegre való tekintettel a munka után jégkrémmel hűsítettük magunkat.

A második napon ellátogattunk a Sarudi Szentháromság templomba is, ahol harangozó néni elmesélte a templom történetét. Bemutatta a freskókat, szobrokat.  Mesélt a közösség hitéletéről.

Minden nap volt lehetőség a testedzésre, sportolásra a tábor területén. A gyerekek fociztak, ping-pongoztak, asztali fociztak, labdáztak, tollasoztak. Esti órákban egy-egy alkalommal sétáltunk a Tisza partján, élvezve a friss, tiszta levegőt.

A táborozás utolsó napján közös beszélgetés alkalmával mindenki beszámolt a tábor során szerzett élményekről.

Minden napunkat úgy terveztük, hogy érezzük a Teremtő feltétel nélküli szeretetét.  A rendszeres imáinkkal tovább mélyítettük Istennel kialakított szeretetteljes kapcsolatunkat.

Egy összetartó, egymásra odafigyelő kis közösség alakult ki ez alatt a pár nap alatt.

Köszönjük, hogy ott lehettünk. Sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. A következő fotók igazolásul szolgálnak arra, hogy mi mindennek lehettünk a részesei.