Első teremtésvédelmi nap iskolánkban

A tanév első teremtésvédelmi napját 2019. október 25-én tartottuk.
Az 1. osztályban a környezetvédelemről és a szelektív hulladékgyűjtésről beszélgettek a gyerekek. Gyakorlatban is kipróbálták az újrahasznosítást, hiszen üdítős flakonból nagyon kedves kis pingvineket sikerült készíteniük a tanulóknak.
A 2. osztály a plébánia kertjében található nagy diófa termését gyűjtötte össze, amelyet majd a karácsonyi sütemények készítéséhez használnak fel. Ezután megnézték a kertben lévő hatalmas tölgyfát is, amelynek az aljáról makkot és szép őszi faleveleket gyűjtöttek. Az iskolába visszatérve elültették a makkot, ezzel is védve környezetünket.
A 3. és 4. osztály a Pély határában lévő Mária-szoborhoz sétált ki. Rendbe tették a szobor környékét, virágot helyeztek el és mécsest gyújtottak, majd közös imát mondtak és Mária énekeket énekeltek. A visszafelé úton összegyűjtötték az út szélén és árok partján szétdobált szemetet is.

A felsősök a délelőtt folyamán természetfilmeket néztek, illetve az újrahasznosítás témáját járták körbe alaposan osztályfőnökeik segítségével, hogy az új tudást otthon is átadhassák szüleiknek, testvéreiknek. Délután egy csapat a temetőbe ment ki, hogy rendbe tegyék a keresztet és környékét. Egy másik csapat az iskolaudvart szépítette és takarította. A harmadik csoport kibiciklizett a Jászsági-főcsatorna gátjához, hogy összegyűjtsék a szemetet. A fárasztó munka után lelki feltöltődés volt számukra teremtett világunk szépsége, a gyönyörű őszi táj látványa.

november 19, 2019