Lelki nap

Lukács evangéliuma 6, 30-31.

„Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük.”

Lelki nap

a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak

Az advent tele van várakozással, az öröm érzete mindent felülmúl. Karácsonyi lelki napunk december 15-én került megrendezésre.

Iskolánk második osztályos tanulói egy kedves és megható műsor keretében gyújtották meg az adventi koszorú 3. gyertyáját az iskolánk tornatermében rendezett ünnepségen.

Egy rövid tízórai szünet után az alsó tagozatos és 5. osztályos tanulók a Babszem Jankó Társulat előadásán vehettek részt. A három kívánság című mese bemutatásával a vendégművészek előadása a jóság, őszinteség, becsület és az egymás iránti szeretet fontosságára hívták föl az érdeklődő közönség figyelmét. A nagyon élvezetes, sok gyermeket megmozgató interaktív előadás igazán elnyerte a diákság tetszését.

A felsőbb évesek Versler Sándor jászberényi káplán atya előadásán vehettek részt. A látványos képekkel illusztrált előadása méltó módon felkészítette a hallgatóságát a karácsony várására. Szó volt a keresztről, a keresztelés szertartásáról és a keresztelő kádról, a szentelt víz különleges mivoltáról, és az őskeresztények titkos jelképeiről.

A lelki nap záró eseménye az Újtelepi Templomban volt. Iskolánk tanulói és tanárai a vendég atya által celebrált misén vehettek részt, melyen az iskola Szent Gellért Kórusa is közre működött.

Heves, 2018. december 19.                                                     Szabadné Dudás Ildikó ig.h.