Karácsony

Decemberben az adventi idő végéhez közeledve a színvonalas gyertyagyújtó műsorok, a jótékonysági akciók, a karácsonyi lelki napon ajándékba kapott adventi gondolatok a karácsony igazi ajándékára hívták fel a figyelmünket:
Isten végtelen szeretetével eljött a földre, hogy békét és örömet hozzon az emberiségnek. A fenti gondolatok jegyében töltöttük el az utolsó tanítási napot az ünnepek előtt az iskolában.
A karácsonyi lelki napon ajándékot készítettek alsós tanulóink szeretteiknek, a felsősök pedig „Jót tenni jó” címmel beszélgetettek az ünnepi készülődésről. Majd a lelki ráhangolódást ünnepi szentmisével folytattuk az újtelepi templomban.
Ezután kezdetét vette az ünnepi délelőttünk, melyet Nagy István plébános nyitott meg.
Nemsokára meggyújtották a 2. osztályosok az adventi koszorún a 4. gyertyát, az 1. osztályosok dalt énekeltek és a táncszakkörösek vidám táncukkal teremtettek ünnepi hangulatot.
Alsós színjátszóink karácsonyi verscsokra után tanulóink feldíszítették a fenyőfát, melyet az ünnepség végén kisorsoltunk.
A Kicsinyek kórusa hagyományos karácsonyi énekekkel köszöntötte az ünnepet, majd részesei lehettünk színjátszóink újabb előadásának, a pásztorjátéknak.
A délelőtt a felsős kórus vezette közös énekléssel folytatódott, majd átvehették az osztályok képviselői a szülői munkaközösség és iskolánk ajándékait.
Az ünnepséget Bódor Istvánné igazgató asszony elismerő szavai zárták. Megköszönte a szereplők és felkészítőik áldozatos munkáját és áldott ünnepeket kívánt iskolánk tanulóinak és pedagógusainak.

január 4, 2018