Egészséghét a Gyöngyfruct Kft. támogatásával

A Gyöngyfruct Kft. támogatásának köszönhetően április második hetében zöldségkóstolóval egybekötött egészség heti programot szerveztünk tanulóinknak. Az osztályok elkészítették saját vitaminsalátájukat, melynek ízletességéről a pillanatok alatt kiürült tálak tanúskodtak. Az élelmiszer piramis kivágása, megrajzolása, kiszínezése, összeillesztése komoly precizitást igényelt a gyerekektől, de kisebb-nagyobb segítséggel végül mindenki sikeresen teljesítette feladatát. Kisebb tanulóink énekeket, verseket gyűjtöttek a gyümölcsökhöz, zöldségekhez kapcsolódóan és az egészség jegyében táncra is perdültek.

A nagyobbak plakátot készítettek Egészségfalva és Betegségfalva lakóinak összegyűjtésével. Rengeteg képet összehordtak, melyből a csapatok válogatták ki, hogy melyik kép melyik településre költözhet.

A megszerzett gyakorlati ismereteket végül az Iskolagyümölcs foglalkoztató füzeteinek kitöltésével memorizálták, rendszerezték iskolánk tanulói.

A sok, egészséggel kapcsolatos szólás, közmondás közül a legnépszerűbb a „Minden nap egy alma, a doktort távol tartja” lett tanulóink körében.

A programban való lelkes részvételéért minden osztályt sporteszközökkel jutalmaztunk.

április 19, 2018

Vélemény, hozzászólás?