Erzsébet tábor 2.

Erzsébet-tábor

  1. 07. 06-10.

 

A tábor első napján főként kézműves programokon vettek részt a gyerekek. A délelőtt folyamán a házirend és a heti program megbeszélése után a gyerekekkel közösen elkészítettük a táborzászlót. Délután a gyertyaöntést, a szövést, a gipszöntést, valamint a batikolást próbálhatták ki hagyományőrzésként. A hét egyik kedvenc programja a batikolás lett. 🙂

A kedd délelőtt nagyon érdekes és hasznos virológiai előadással telt. A gyerekek többek között elsajátíthatták a helyes kézmosás technikáját és a megfelelő maszkhordást. A nap további részében a hallottak alapján csoportokban plakátokat készítettek. Később sportos program következett: játékos, vicces, ügyességi sorversenyt és kincskereső játékot rendeztünk.

Szerdán kirándulni mentünk az Oxygen Adrenalin Parkba. A gyerekeknek lehetőségük volt többféle játékot/eszközt is kipróbálni. A legnagyobb kedvenc a bob, valamint a libegő volt.

A csütörtöki napunk főbb témája a környezettudatosság és az egészséges életmód volt. Délelőtt szuper virágvázákat alkottak a gyerekek műanyagpoharakból, melyekbe tobozból készített virágokat helyeztek. Később műanyagpalackok, kartonok, kupakok felhasználásával játékos sorversenyen vettek részt. A délután már az egészséges életmód jegyében telt. A gyerekek megismerkedhettek az újraélesztés technikájával, sőt ki is próbálhatták azt. Ezután gyümölcsökből különböző turmixokat készítettünk, a héjakból komposztáltunk.

A tábor utolsó napját ismét egy kis kézműveskedéssel kezdtük. A hét elején elkészült csoportképhez készítettünk képkeretet, melyet bármilyen módon dekorálhattak a gyerekek. Ezután mindenki megkapta a saját horoszkópját gipszből kiöntve, valamint egy lovat szintén gipszből, melyeket kifesthettek. A délután szabad játékkal, vidám hangulatban telt.
A tábor zárásaként minden gyermek egy elismerő oklevelet kapott, melyre azt a jó tulajdonságát írtuk mindenkinek, mely a héten a leginkább jellemezte.

Egy nagyon intenzív, programokkal teli, vidám hetet tudhatunk a magunkénak. Gyönyörű munkák születtek, és ami még fontosabb, hogy mindez jó kedvvel és örömmel készült, erősítve iskolánk jó közösségét.

július 20, 2020