Nyitott templomok napja Pélyen

2019. szeptember 14-én ismét megrendeztük a nyitott templomok napját a pélyi Szent Demeter templomban. Ebben az évben is próbáltunk olyan programokat összeállítani, amelyek több generációt is megszólítanak.
14 órakor a rendezvényt Miklósné Tasi Edit tagintézmény-vezető asszony nyitotta meg. A megnyitó után négy helyszínen folytatódott a program. Az érdeklődők a Perényi Lászlóról szóló kiállítást tekinthették meg. Perényi atya kis falunk legkiemelkedőbb plébánosa volt a 20. század elején. Ezzel a kiállítással emlékeztünk meg születésének 150. évfordulójáról.
A családok vetélkedőn vehettek részt, ahol a hitünkkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. A gyerekek kézműves foglalkozáson tehették próbára kézügyességüket. Aki szeretett volna, levelet írhatott és helyezhetett el az időkapszulába, melyet 25 év múlva fogunk kinyitni.
16 órától Veres József tapasztalt zarándok tartott vetítéssel egybekötött színes előadást zarándokútjairól, amelyben mindenkit arra biztatott, hogy keljen útra.
A beszámolót igeliturgia követte, majd a pélyi férfikórus koncertje zárta a napot.
Nagyon örülünk, hogy ezzel a délutánnal színesíthettük Pély kulturális életét, és sokan velünk tartottak ezen a napon.

Gyarmati Eszter és Török Éva hitoktatók

október 20, 2019