A Vígszínházban jártunk

Nagy kalandra vállalkoztak a 4. osztály tanulói. Még a hosszú téli délutánok tartalmas eltöltésének jegyében határoztuk el decemberben, hogy közösen elolvassuk L. Frank Baum Oz, a nagy varázsló meseregényét. Az ötletet tett követte, február végére befejeztük a mesét. Ekkor többen felsóhajtottak, milyen jó lenne ezt látni is! És ugye véletlenek nincsenek, mert az interneten felfedeztük, hogy a Vígszínházban tavasszal ismét játsszák a szívhez szóló történetet. Jegyet, buszt rendeltünk és izgatott várakozással telve március 24-én, vasárnap délben felkerekedtünk, hogy képzelt világunk megelevenedjék a színpadon.
Budapesten korzóztunk egyet, a Margit hídról megcsodáltuk a Dunát és panorámáját, majd a Vígszínház épülete is ámulatba ejtett bennünket kívül, belül egyaránt. Ezután végre találkozhattunk Dorothyval, Totóval, a Madárijesztővel, Bádogemberrel, az Oroszlánnal és a többiekkel. Tátott szájjal bámultuk a szebbnél szebb díszletet, a fantasztikus jelmezeket, a hatalmas és rettenetes Ózt. Tényleg csodavilágban éreztük magunkat az előadáson.
A heti délutáni foglalkozásokon közösen meg fogjuk beszélni a regény és a színházi előadás közötti hasonlóságot és különbséget. Jó ideig fog még témát adni beszélgető köreinkhez is ez a könyv, illetve előadás. Annyi bizonyos, hogy a pélyi 4. osztály tanulói Dorothy és barátai történetét örökre beültették a fejükbe és a szívükbe.

április 2, 2019