HAPPY-HÉT 2019

Idén március 18-22. között került megrendezésre a X. jubileumi Happy-Hét, amelynek eseményeibe iskolánk 3. és 4. osztálya is aktívan bekapcsolódott.
A vízivást népszerűsítő országos kampány során közös filmvetítéssel hangolódtunk a témára. Figyelemfelhívó plakátokat, szórólapokat helyeztünk el az osztályokban a faliújságokon, melyeket tanulmányozva sok hasznos és érdekes információhoz jutottak a tanulók a vízivás fontosságával kapcsolatosan. Gyakorlati példákon is szemléltettük az egészséges ivóvíz kedvező és a cukrozott üdítők egészségünkre gyakorolt káros hatását.
Mindkét osztályban felállítottuk a nagy népszerűségnek örvendő vízkóstoló Happy Bárt, melyet a gyerekek a saját készítésű rajzaikkal díszítettek. Ezen a héten mindenki kivétel nélkül betartotta ígéretét: nem hozott és nem is fogyasztott cukrozott italt az iskolában. Többen jelezték, hogy még családtagjaikat is bevonták a kezdeményezésbe, így iskolán kívül is sokat tettek azért, hogy a vízivás fontosságára felhívják a figyelmet.
Jövőre ismét szeretnénk csatlakozni a kezdeményezéshez, mely hozzájárul az egészségtudatos életmód kialakításához.

március 31, 2019