Petőfi-nap 2019

Iskolánkban március 8-án, pénteken rendeztük meg a Petőfi-napot. A meghívásos szavalóversenyre és rajzpályázatra az Eötvös József Református Oktatási Központ Átányi Általános Iskolájából, a balatoni Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolából, a Kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskolából, a hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolából és tagintézményeiből, Boconádról, Tarnaszentmiklósról és Pélyről neveztek tanulók. A műsor kezdéseként az 5-6. osztály tanulói éneket és táncot adtak elő, Besenyei Péter, a Harmónia Iskola néptáncosa pedig szóló táncával köszöntötte a megjelenteket.

A szavalóverseny két helyszínen zajlott, külön az alsós és külön a felsős tanulóknak. A felső tagozatos tanulók versenyén a zsűri tagjai Nagy István címzetes kanonok – iskolalelkészünk, Erdészné Turcsányi Katalin, a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola művészeti vezetője és Bódor Istvánné, iskolánk igazgatója voltak. Alsó tagozaton Kovaly Tivadar nyugalmazott iskolaigazgató, Gyarmati Eszter magyar szakos tanárnő és Vona Dénesné munkaközösség vezető zsűrizett. Amíg az eredmények megszülettek, iskolánk ebédlőjében láttuk vendégül a résztvevőket. Az eredményhirdetésen minden szavaló emléklapot és csokoládét kapott, a helyezettek könyv- és oklevél jutalomban részesültek.

Rajzpályázatunkra alsó tagozaton Benedek Elek meséihez vártunk illusztrációt, a nagyoknak pedig Petőfi tájleíró versét kellett megjeleníteniük pályamunkájukban. A beérkezett rajzokat Kovács László, a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola rajztanára értékelte. A helyezettek mappát, rajzeszközöket, oklevelet és csokoládét kaptak jutalmul. A pályázati munkákból kiállítást rendeztünk iskolánk aulájában.

A 13. alkalommal megrendezett Petőfi-napon ismét így búcsúztunk: Jövőre, veletek, ugyanitt!

Rajzpályázat eredménye 2019

Szavalóverseny eredménye 2019

március 19, 2019