Családi és gyereknap iskolánkban 2018

Május 25-én, pénteken immár második alkalommal tartottunk iskolánkban családi és gyereknapot. Tanulók, szülők, iskolai dolgozók közös programokon keresztül ismerkedhettek egymással, illetve betekintést nyerhettek iskolánk mindennapi életébe. Rendezvényünkre meghívtuk tarnaszentmiklósi telephelyünk negyedik osztályát is, ezzel is segítve a jövő évi beilleszkedésüket.

Andrási István és Fecske Fanni néptáncosok előbb csodálatos táncukkal kápráztatták el az alsós tanulókat, majd fergeteges hangulatú táncházat varázsoltak a jelenlévőknek.

Az alsósok ezt követően Hétmérföldes csizmában mesevetélkedőn gyűjtötték szorgalmasan a fabatkákat. A felső tagozat tanulói ügyességi feladatok megoldásában jeleskedhettek.

A Hevesi rendőrkapitányság részéről Lólé Mihály drog prevenciós, Kakuk Ervin és Besenyei Gergely közlekedés biztonsági előadásán vettek részt a 7. és 8. osztály tanulói.

A gyerekek nagy örömére a tűzoltóság autója is megérkezett 11 órára. Tüzes szemrevételezés után vizes pára következett. A rendőrségi autó belülről való megtekintésének lehetősége is sok tanulót vonzott a sportpályára.

A konyhán eközben a szülők szorgalmasan sütötték az ebéd mellé járó desszertet, a palacsintát, melyhez a hozzávalókat Besenyeiné Tóth Mária, Gacsályi Péter és Rab Esztella, valamint a diákönkormányzat biztosította, köszönjük támogatásukat! Ebéd után került sor a délelőtti vetélkedő eredményhirdetésére, illetve a gyereknapi játékok, sportszerek átadására.

Délután a várva várt diák- felnőtt mérkőzésekre került sor. Lelkes anyukákkal és apukákkal közös iskolai felnőtt csapatunk mérte össze tudását a diákok csapataival. Mi felnőttek teljes mértékben betartottuk a régi jó aranyszabályt, nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Mérkőzést nem sikerült nyernünk, de bőven kárpótolt bennünket az örömtől sugárzó gyermekarcok látványa és a közös játék öröme. Ezen a gyereknapon egy kicsit mindannyian gyermekké lettünk újra s Szepes Mária bölcselete szerint tettük dolgunkat a nap folyamán:

„Tanulj örülni, csodálkozni s a jelen biztonságos fészkében elmúlhatatlan szépségről álmodni a benned élő gyermektől.”

 

augusztus 5, 2018

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.