Madarak és fák napja 2018 – felső tagozat

„Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti. Ha jön a hőség, nem kell félnie, lombja mindig zöldellni fog”
(Jer. 17. 7-8)

A hívő ember számára a teremtett világ szépsége az isteni tökéletességet tükrözi, valamint szimbóluma lehet az isteni tökéletesség felé vágyó emberi életnek is, ahogy a fenti bibliai idézetben is olvashatjuk.

A Pélyi Petőfi Sándor Tagiskola felsős tanulói 2018-ban is megemlékeztek a madarak és fák napjáról méghozzá a teremtésvédelem szellemében. Délelőtt egy rövid előadás keretében a Bibliában szereplő fákkal ismerkedhettek meg, de nem maradhatott el az év fájává választott virágos kőrisnek, valamint az év madarává választott vándorsólyomnak a részletesebb bemutatása sem. Az előadás után madarakról szóló vetélkedő során bizonyíthatták az osztályok szerint alakult csapatok, hogy mennyire jártasak a hazai madárfajok ismeretében. A játékos vetélkedő végén minden résztvevő madarakkal kapcsolatos ajándékokkal távozhatott.

A program Pély közelében megtartott rövid túrával folytatódott délután. Tölgyfák árnyákban sétálva hallhattuk a fülemüle énekét, és a magyar pusztákra jellemző pacsirtaszót. A napsütéses délután megfelelő alkalom volt arra, hogy megemlékezzünk e jeles napról, és a madarak énekétől remélhetőleg nem csak a réteken, útszéleken, hanem néhány kisdiák szívében is sok szép virág fakadt.

május 24, 2018

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.