Településszépítő – Szakmai beszámoló

EFOP- Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában”

 

Rendezvény címe: Település szépítő közösségi nap

Dátum: 2017. szeptember 29.

 

A rendezvény rövid ismertetése:

Szeptember 29-én került sor a hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában a település szépítő program megrendezésére.

A program megnyitója után a diákok, a pedagógusok és a szülők imádsággal kezdték a munkát, majd a Nap himnusza című verssel motiváltunk minden résztvevőt a környezetszépítésre. Ezek után a baleset megelőzés fontosságára hívtuk fel a gyerekek figyelmét, majd minden osztály megkapta a feladatát.

Az alsósok az iskola belső környezetét tették rendbe. Faleveleket söpörtek, szemetet szedtek, gereblyéztek. A nagyobbak kesztyűkkel és zsákokkal felszerelkezve, az iskola környékén szedték az eldobált szemetet. A többiek az újtelepi templom környékét, a templomkertet tisztították meg, majd gyomláltak. Lelkes és szakértő felnőttek a feszületet festették le a gyerekekkel. A legnagyobbak az iskola melletti előkertet tették rendbe. Virágokat ültettek, kapáltak, gereblyéztek és a kiöregedett bokrokat ásták ki.

Munka közben megpihentünk és mindenki kapott teát, szendvicset, süteményt és pogácsát.

 A lelkes munka végén fáradtan, de boldogan néztük megújult környezetünket, mely egyben egy kiváló közösségépítő program volt.