Áldást vinni – Áldássá válni Kárpát-medencei Csillagozás „2018/19 EMI “

A hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola tanulói, hagyományainkhoz hűen, karácsony előtt Pásztorjátékkal köszönti az ünnepet.
Több mint tíz éve a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszakának tanulói (30 alsós és felsős tanuló vegyesen) lelkesen és örömmel készülnek az előadásra.
Öt évvel ezelőtt vette át a katolikus egyház iskolánkat, azóta még több időt szentelünk az adventi készülődésre és a betlehemes játékra. A gyerekek is közelebb kerültek a katolikus hithez, tartalmilag is tájékozottabbak a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatban.
Én, mint a színjáték tanszak tanára, készítem el minden évben a forgatókönyvet. Az utóbbi néhány évben a gyerekek is egyre bátrabban bekapcsolódnak ebbe a munkába, ötleteikkel nagyban segítik a munkámat. A szülők is támogatnak ebben, jelmezkészítéssel, a gyermekek szállításával, kíséretével, és azzal, hogy a családi programjaikat is az előadásainkhoz igazítják.
Az iskolai ünnepségen nálunk sok szülő és nagyszülő velünk együtt ünnepel, készül Jézus születésének ünnepére. Nagyon hangulatos, meghitt volt az idén is.

Az idén három alkalommal mutattuk be a Pásztorjátékot.
Először iskolánk tornatermében 2018. december 20-án 13 órakor.
Másodszor az éjféli misén 2018. december 24-én 23 óra 30 perckor a hevesi Belvárosi Templomban. A mellékel fotók itt készültek.
Harmadszor 2018. december 30-án délelőtt 11 órakor a Szent misén a hevesi Újtelepi Templomban.

Nagyon örültünk ennek a pályázati lehetőségnek, mert ez más, mint a többi. Napjainkban, amikor a „pályázatok” világát éljük, jó érzés volt a főcímet és az alcímet olvasni. Jó egy kicsit megállni, a szívünket és a lelkünket ünneplőbe „öltöztetni”.

Köszönjük szépen a lehetőséget!

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola
3360 Heves, József A. u. 18.
Abriháné Karniczki Csilla (felkészítő tanár)