Szentmisék

Osztálymisék

Kéthetente osztálymise, előre egyeztetett időpontban.

Rózsafüzér, májusi litánia

Szentmisék

Templombúcsú, Vízkereszt, Hamvazó szerda, Nagyszombat és Úr napja alkalmából

ÚJTELEPI SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS TEMPLOM

Templombúcsú – december 8.

VÍZKERESZT

Január 6-án tartja a katolikus egyház , a Vízkereszt, más néven a három királyok, vagy a napkeleti bölcsek ünnepét, amely az egyik katolikus főünnep. Ez a nap a karácsonyi ünnepek zárónapja, és egyben a farsangi időszak kezdete.
Ekkor emlékezik meg az egyház a napkeleti bölcsekről és Jézusnak a Jordán vizében történt megkeresztelkedéséről.

HAMVAZÓSZERDA

Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos Nagyböjt. A nagyböjt a bűnbocsánat szentségéhez járulás ideje.

A régi böjti gyakorlat a Nagyböjt idején teljes hústilalmat írt elő a híveknek. Ma a szigorú böjt csak Hamvazószerdán és Nagypénteken kötelező.

Ezen a napon és a rákövetkező vasárnapon a hívek homlokát az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamujával hintik meg (vagy kis kereszt alakú hamujellel jelölik meg). A hamu az elmúlás természetes jelképe.

NAGYSZOMBAT

A nagyszombat a húsvétvasárnapot megelőző nap a keresztény naptárban. A húsvéti ünnepkör szent három napja közül – a nagycsütörtök és a nagypéntek után – ez az utolsó.

A hagyomány szerint ezen a napok Jézus Krisztus holtan feküdt sírjában, és nagyszombatról húsvétvasárnapra virradóan ünnepli a kereszténység Jézus feltámadását.

MÁJUSI LITÁNIA

Szűz Máriához könyörgő imák típusa, melyet mondtak, vagy énekeltek a hívek. Leginkább májusban hangzik fel a templomokban.