KATASZTRÓFAVÉDELMI TEMATIKUS NAP 2020 BESZÁMOLÓ

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában évek óta hagyományosan az őszi szünet környékén Katasztrófavédelmi Tematikus Napot rendezünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy iskolánk tanulói tisztában legyenek a katasztrófák fogalmával, azzal, hogy mik vezethetnek ezek kialakulásához, és hogyan lehet segítséget nyújtani, elkerülni ezeket. Hagyományosan a Hevesi Katasztrófavédelmi Őrs munkatársai, a tűzoltók, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai működtek közre ezeken a délutánokon.

Az idei évben sajnos a Covid-19 miatt kialakult járványhelyzetből adódóan nem a hagyományos módon tudtuk megszervezni az ismeretterjesztő délutánt. Míg az elmúlt években a gyakorlati bemutatókra, a katasztrófavédelmi eszközök megismerésére került sor, idén elméleti előadásokat, videó bemutatókat nézhettek, hallgathattak a tanulók.

A járványhelyzet miatt osztályszinten megrendezett Katasztrófavédelmi Tematikus Napon iskolánk tanulói megismerhették a katasztrófák fajtáit, ezek elhárításának módjait, eszközeit. Bepillantást nyerhettek a tűzoltók mindennapjaiba, munkájuk nehézségébe, veszélyességébe.

Tűzoltó-kvíz segítségével ellenőrizhették a megszerzett ismereteket.

A legkisebbek tűzoltó puzzle készítésével ismerkedtek, a nagyobbak életkoruknak megfelelő módon vettek részt a tevékenységben. A délután zárásaként a napzáró imát a katasztrófavédelemben dolgozókért mondták a gyerekek.

Sárándi István szervező

november 6, 2020