Online húsvéti lelki nap a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvodában

A katolikus iskolák egyik legnemesebb küldetése a lelki élet ápolása, gondozása, az egymásra figyelés erősítése, egymás elfogadása, segítése. A nagyböjti időszakban hagyományos rendezvény iskolánkban a húsvéti lelki nap. Viszont a jelenlegi helyzet új kihívást, feladatot jelent mindannyiunk számára. Nem szerettük volna, hogy ez a nap, a rendkívüli tanév ellenére feledésbe merüljön, ezért 2020. április 8-án, szerdán online- virtuális lelki napra hívtuk tanulóinkat.

A diákok reggel 8 órakor üzenetben megkapták a nap programját. Papírból keresztet hajtogattak egy videofelvétel segítségével, keresztény zenekar előadásában hallgattak dalokat, a felső tagozatos tanulóink az élet nagy kérdésére keresték a választ egy rövidfilm megtekintésével, és akinek volt kedve még bibliai sütit is süthetett.

A lelki napunk zárása egyben fénypontja is volt ünnepi készülődésünknek. Nagy István plébános úr, iskolánk lelki vezetője videó üzenetben küldte el tanulóinknak húsvéti gondolatait. A felvétel lélekemelő mondatai nemcsak Húsvét ünnepre, hanem a közös imádságra is ráhangoltak bennünket.  Az ima nem ismer határokat, ahogy a kegyelem, Isten szeretete sem. Iskolánk közössége déli 12 órakor lélekben együtt imádkozott. Hálát adtunk a Mennyei Atyának a sok jóért, amit nap, mint nap kapunk tőle. Kértük a Szűz Anya közbenjárását és oltalmát országunkra.

A lelki napon feladatait örömmel teljesítették tanulóink. Az elkészült alkotásokról fotókat küldtek, egy-egy kedves üzenet kíséretében. A képeket látva és üzeneteiket olvasva a gyerekek jól érezték magukat. Online lelki napunkat lélekben feltöltődve, hitünkben megerősödve zártuk.

smart

április 14, 2020