Lelki nap a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vagyis vasárnap feltámadt. A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda minden évben nagy hangsúlyt fektet ezen ünnep megismertetésére.

Nagyböjt végéhez közeledve, április 12-én, pénteken tartottuk hagyományos lelki napunkat. A tagintézményekkel közös délelőtt központi gondolata, az isten  és felebaráti szeretet gyakorlása volt. Első alkalommal a boconádi tagóvodánk kicsinyei is részt vettek a délelőtti programokban. A napot szentmisével kezdtük, amit Nagy István és Szőke József esperes, plébános atyák közösen celebráltak. A misén iskolánk nevelői és tanulói egyaránt részt vettek, a tanulók közül pedig többen szolgálatot teljesítettek a liturgián is.

Szőke József atya prédikációjában kiemelte, hogy keresztény életünk középpontja, az Eucharisztia, ami meggyógyít bennünket. Életünk fontos alkalmai, eseményei közben Jézus Krisztus velünk van, kísér és vezet bennünket. A lelki táplálékul szolgáló gondolatok után a Passió játék következett. A misztériumjáték időutazásra hívta a több mint ötszáz lelkes diákot, hogy visszatérve Krisztus korába, a mai kor nyelvén ismerhessék meg az első nagyhét eseményeit. Jelképesen megjelenítették Jézus utolsó napjait, halálát és föltámadását a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda hevesi színjátszósai.

A nap további részében színes programok várták a diákokat.

Az alsó tagozatos tanulók kézműves foglalkozás, táncház, filmvetítés keretében készülődtek az ünnepre.

Az 5-6. osztályosak élménypedagógiai foglalkozáson és tanúságtevő előadáson vehettek részt, majd a sportolás közös élményével fejeződött be számukra a nap.

Legidősebb tanulóink a keresztút 14 állomása alapján játékos vetélkedőn bizonyították, hogy ismereteik szilárdak, ügyességük pedig határtalan.

Lelki napunk célja nemcsak a húsvéti előkészület közös megélése volt, hanem hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy tagiskoláink diákjai új ismerősöket, barátokat szerezzenek.

Lélekben megerősödve, és számos élménnyel gazdagodva zártuk a lelki napot.

Köszönjük az Önkormányzat, a Művelődési Központ, a Városi Sport- és rendezvénycsarnok valamint a Juventus Panoráma Kft. segítő támogatását, mellyel rendezvényünket felejthetetlenné tették.

 

Heves, 2019. április 15.

Szabadné Dudés Ildikó                                             Sinkovics Tímea

igazgatóhelyettes                                                                  hitoktató

dav

dav