Iskolanyitogató a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Ebben a tanévben március 26-án vártuk a nagycsoportos óvodásokat szüleikkel együtt iskolánkba az “Iskolanyitogató” nevű rendezvényünkre.

Délelőtt tanítási órákon vehettek részt az érdeklődők. Az 1. osztályban Borbásné Nagy Tünde tanító néni fogadta a látogatókat, aki az első osztályban folyó munkába nyújtott betekintést. A 3. osztályban Kecskés Tamásné tanító néni segítségével kipróbálhatták az interaktív táblát, majd egy játékos matematikaórán vehettek részt. Ficsór Nikolett tanító néni érdekes környezetismeret órára várta az érdeklődőket a 4. b osztályban.

Délután a Komplex Alapprogram foglalkozásaival ismerkedhettek meg az ovisok és szüleik. Tajti Ferencné tanító néni a digitális alprogrami foglalkozáson azt mutatta meg, hogy már a  2. osztályos gyerekek is milyen gyakorlottak a számítógép használatában és kezelésében. Besenyeiné Zsidai Mónika tanító néni  művészetalapú alprogrami foglalkozásra várta a vendégeket a 3. osztályban.

Az Élménysuliban az alsós tanulók a “Te órád” foglalkozásaiból választhatnak az érdeklődési körüknek megfelelően. Az elsősök közül sokan választották a Kölyökatlétikát. Itt Valovics Anikó tanító néni tartott játékos bemutató órát, ahol az ovisokat is megmozgatta.

16 órától a tornateremben vártuk a kis ovisokat a szüleikkel együtt. Miután Bódor Istvánné igazgatónő bemutatta intézményünket, iskolánk Szent Gellért kórusa énekelt Szabadné Dudás Ildikó kórusvezető irányításával. Majd ismét elsőseink következtek egy néptáncbemutatóval, amit Szabó Zoltán néptánc pedagógus tanított be. A kis vendégeinket is táncra invitálták.

„Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak szeretni”

Böjte Csaba gondolataival kezdte az intézményünkben folyó hitélet jellemzését Sinkovics Tímea hitoktató.

A napot az iskolavezetés, a tanító nénik és a szülők egy jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárták.

Kecskés Tamásné

tanító néni