III. Fellegi Sándor Sakk Emlékverseny 2018

A Római Katolikus Plébániahivatal aulájában került sor 2018. november 17-én, szombaton 10 órai kezdettel a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda hagyományos sakkversenyére immár harmadik alkalommal. Örvendetes, hogy a rendezvény kinőtte egy tanterem kereteit, és tavaly óta a belvárosban, méltó egyházi környezetben kerül megrendezésre. Öröm számunkra az is, hogy minden nehézség ellenére a közös összefogásnak köszönhetően végül sikerül színvonalasan, a néhai apát-plébánosunk emlékéhez méltóan lebonyolítani a rendezvényünket, amely egyúttal a sakk ünnepe is Hevesen! Hála érte a kollégáinknak és a segítőknek!

Ezúttal két megye négy iskolájából összesen 18 tanuló versenyzett egymással hatfordulós svájci rendszerben az értékes díjakért. Nagy mértékben emelte  az esemény rangját és színvonalát a Miskolcról érkezett testvériskolánk, a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak jelenléte és sakktudása. Az izgalmakat tovább fokozta, hogy egyéniben az aranyérem sorsáról a végén egy ötperces villámjáték (Schnell-parti) döntött, melyben a tavalyi bajnok végül megvédte címét.

A verseny végeredménye:
Egyéni:
1. hely Bocsi Levente (Füzesabony, Széchenyi István Katolikus Általános Iskola)

  1. hely Zobay Tamás (Miskolc, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda)
  2. hely Kocsis Gergő (Miskolc, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda)
  3. hely Szedlák Bence (Heves, Eötvös József Református Oktatási Központ)

 

Csapat:

  1. hely Miskolc, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda
  2. hely Heves, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda
  3. hely Füzesabony, Széchenyi István Katolikus Általános Iskola
  4. hely Heves, Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A verseny megrendezéséhez nyújtott támogatásért és segítségért köszönet illeti Bódor Istvánné igazgató asszonyt, Nagy István plébános urat, hogy újra befogadta a rendezvényt, Rauch Ferenc versenybíró úrnak, hogy ügyelt a szabályokra és a sportszerűségre, Nagy Béla volt tanítványunknak, középiskolai tanulónak (EJROK), hogy önkéntes munkájával segítette a rendezvény sikerét! Reméljük, hogy egy év múlva ugyanilyen örömmel számolhatunk majd be a negyedik sakk emlékversenyünk eredményéről is! Istennek hála!

Gyimesi Attila szervező