Gyárlátogatáson jártunk

2018.november 10-én  szombaton Jászfényszarun, a SAMSUNG gyárba látogatott el iskolánk 7. osztálya.

A kedvezőtlen időjárás ellenére időben megérkeztünk, és a gyár kirendelt munkatársai Szőllősi László HR- Manager vezetésével nagy szeretettel fogadtak bennünket. A beléptetés és ellenőrzés után több területet is megismerhettünk a gyáróriás részlegei közül. Érdekes volt látni a különböző munkafolyamatokat, hogy miként lesz egy bonyolult nyomtatott áramkörből a TV lelke, milyen fontos az abszolút tisztaság.

Talán a legérdekesebb az volt, amikor a szalagról 6 másodpercenként legördülő modern TV-k a dobozokba, majd a kamionokra kerültek, hogy Európa különböző országaiban a vásárlókhoz, az üzletekbe jusson. Megismerhettük a különböző munkafolyamatokat, és hogy milyen sok ember összehangolt munkájára van szükség a mérnököktől kezdve a szalag mellett dolgozókon keresztül ahhoz, hogy ilyen eredményes és sikeres legyen egy gyár, mint a SAMSUNG.

A program végén csoportfoglalkozáson vehetett részt a 7. osztály, ahol a környezetvédelemről és tűzvédelemről tudhattunk meg újdonságokat, és egy bemutató is volt a témában. Ez úton is, az osztály nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen az érdekes programon, ahonnan sok- sok élménnyel és új ismeretekkel gazdagodva térhettünk haza.

Heves, 2018. november 12.                                           Szabadné Dudás Ildikó osztályfőnök