Szent Gellért hét Szeptember 24.-29.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/19-es tanévben a Szent Gellért – heti programsorozat. Az előző évekhez hasonlóan iskolánk tanulóinak a széles körű kulturális és sportprogramokkal, élményekben gazdagító, közösségi életüket színesítő héttel készültünk.

Hétfőn, Szent Gellért ünnepén, iskolánk minden tanulója és dolgozója közös zarándoklaton vett részt. Úti célunk, nemzeti kegyhelyünk Mátraverebély- Szentkút volt. Közös zarándoklatunk célja volt, hogy a hétköznapok megszokottságából kilépve Istenre találjunk. Programsorozatunk kedden folytatódott iskolánkban, ahol a tánc és a zene kapta a főszerepet. Táncházat szerveztünk diákjainknak, majd a Kiss Kata Zenekar koncertje tette felejthetetlenné a délutánt. Szerda, a múltba való visszapillantás jegyében telt el. Iskolatörténeti kiállítás megnyitására és bemutatására került sor. A tizenegy tablókép kilencven év történetét jelenítette meg. A kiállítás megtekintése után a felső tagozatos tanulók iskolatörténeti vetélkedőn vehettek részt, míg az alsós diákok osztályukban, kézműves foglalkozás keretében emlékeztek meg az eltelt időről. A sportdélutánunk a „Jó közösség, jó hangulat, jó egészség”, jelmondattal is indulhatott volna. Idén első alkalommal került megrendezésre a „Szent Gellért- kör”. Közel 200 gyermek vett részt a futóversenyen. A délután további részében mind az alsó mind a felső tagozat a Körzeti Általános Iskola trambulin bemutatóját követhették figyelemmel, majd a gyerekek játékos sportversenyen bizonyíthatták ügyességüket. Péntek a példaképek napja volt. Ez alkalomból iskolánk volt növendékei látogattak el hozzánk. A meghívott vendégek: Szőke József plébános atya, Morvainé Arlett Éva, Darázs Józsefné, Zsemberiné Dányi Márta, Holló Anikó, Kecskés Dóra, Gyarmati Balázs, Dr. Abriha Dániel, Surányi Tünde, Szőllősi László, Ecsedi Dóra, Balog Renáta és Budai Kitti voltak. A volt növendékektől, az életük alakulásáról, hivatásukról, munkahelyükről, motiváló előadásokat hallhattak. A Szent Gellért hét zárásaként VI. alkalommal került megrendezésre, a plébánia területén a Családi nap. Mottónk: „Család, légy, ami Isten tervei szerint vagy!” Rendhagyó módon, idén a családi napon avattuk iskolánk legkisebb diákjait. A közös délután sok színes és szórakoztató programot kínált a családoknak.

Tartalmas, élményekben gazdag programsorozatunk végéhez érve is elmondhatjuk, hogy Isten nem magányos életre hívott minket, hanem arra, hogy már itt a Földön meg tanuljunk szeretni másokat, és ezt a szeretetet az ő családjában lévők felé is kifejezzük.

Sinkovics Tímea hitoktató