ERZSÉBET-TÁBOR A SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Iskolánk június 25-29-ig Napközis Erzsébet-tábort szervezett, „Zöld tábor” elnevezéssel. Célunk az volt, hogy a gyermekekkel megszerettessük a természet szépségeit, közel érezzék magukhoz környezetünk és a körülöttünk élő állatok védelmét.

Az öt nap során sok érdekes programban vehettek részt a táborlakók. Az első napon az ismerkedésé volt a fő szerep. Beszélgettünk a környezettudatosságról és céljainkról. Társasjátékok segítették az összehangolódást. Meghívott előadónk egy lelkes madárvédő, Kecskés Dóra volt, aki a Bükki Nemzeti Park munkatársa. Izgalmas interaktív játékokkal, bemutatóval készült, amit a gyerekek nagyon élveztek.

Másnap Gyöngyösre kirándultunk a Mátra múzeumba, ahol jegyzeteket készítettek a diákok. Ezek segítségével oldották meg a csoportos feladatokat később az iskolában. Mátrafüredre is ellátogattunk, ahol a Bene-patak partján igazán megérintett bennünket a természet, az erdő illata, a víz csobogása.

Szerda az egészségmegőrzés jegyében telt. Különféle sportágakat próbálhattak ki a tanulók (asztalitenisz, tenisz, foci, kézilabda). A nap második felében a vitaminokról, zöldségekről és gyümölcsökről tanult ismereteinket tesztelhettük le kvízjátékok segítségével. Ezek után finom gyümölcssalátát készítettünk közösen, amit jóízűen fogyasztottunk el.

Csütörtökön a Kasper Lovastanya vendégei lehettünk. Lovagoltunk, hintóztunk, játszottunk a terelőkutyákkal.

A záró napon a kézműves foglalkozások következtek. Pólót dekoráltunk, kollázst készítettünk, gyöngyöt vasaltunk és ajtódíszt alkottunk. Mindezt persze a természetvédelem jegyében tettük.

A jókedvet fokozta levezetésként egy igazi vízibomba-csata.

Délután összeültünk egy utolsó beszélgetésre, összegeztük az elsajátított tudást, érzéseket. Remélem, jövő nyáron is lehetőségünk lesz ilyen hasznos, tartalmas időtöltésre.

Árvainé Lassu Rita

táborvezető