TARKABARKA EST 2018

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola közössége 2018. május 18-án, pénteken 18 órai kezdettel tartotta a városi művelődési központban az idei Tarkabarka Estjét. Az előadást megtisztelte jelenlétével a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola vezetése, Dr. Ódor Klára igazgató asszony és Erdészné Turcsányi Katalin igazgatóhelyettes; valamint a művészvilág két jeles, Kossuth – díjas képviselője: Kő Pál szobrászművész és Novák Ferenc koreográfus is.
Az immár negyedszázados múltra visszatekintő kulturális rendezvényünk ezúttal is az alkalomhoz illő színházi környezetben, telt ház előtt került lebonyolításra. Kezdésként Nagy István címzetes kanonok úr, iskolalelkészünk mondta el gondolatait, majd közösen minden jelenlévő az imát. A folytatásban pedig Dr. Ódor Klára igazgató asszony tartott ünnepélyes megnyitó beszédet.
Házasodik a tücsök címmel az est első fellépőjeként iskolánk elsősei mutatták be, mit is tanultak, mennyit ügyesedtek a szeptemberi tanévkezdés óta. Felkészítőik Tajti Ferencné és Ungváriné Alexy Andrea tanító nénik, továbbá Andrási István néptánc oktató voltak. Az előadás végén a kicsik fogadalmat is tettek, hogy hű polgárai és jó tanulói lesznek az iskolának. A szentgellértes jelvényeket Bíró Katalin igazgatóhelyettes és a tanító nénik tűzték fel a kicsiknek.
Könnyed folytatásként Alvaro Soler: Sofia című dalára mutatott be egy nagy tapssal kísért koreográfiát az alsós táncszakkör. A népszerű dallamra a mozgást Ungváriné Alexy Andrea tervezte meg.
A rendezvény fénypontja – mint mindig – a harmóniás színjátszó tanszak tanulóinak a vizsgaelőadása volt. Ezúttal Musical – Est címmel tartottak zenés – táncos bemutatót a megszokott magas színvonalon. A repertoár: A légy jó mindhalálig, A szépség és a szörnyeteg, A dzsungel könyve, a Mary Poppins, a Legyetek jók, ha tudtok, a Rómeó és Júlia. A Hófehérke és a hét törpe, az Anasztázia és a Valahol Európában című, népszerű zenés darabok világa volt. A koreográfiát Abriháné Karniczki Csilla tanszakvezető tanárnő és Szabadné Dudás Ildikó tanárnő tanították be. De a nyolcadikos lányoknak is nagy szerep jutott abban, hogy ez a műsorszám létrejöhetett. a közönség vastapssal jutalmazta az előadókat.
Az est folyamán az intézmény nevében Szőllősiné Rab Sarolta címzetes igazgató asszony és Bíró Katalin igazgatóhelyettes köszönték meg a fellépőknek egy – egy csokor virággal és apró kedvességgel a fáradozásukat.
A Tarkabarka Est ezúttal is intézményünk jó hírnevét öregbítendően magas színvonalúra, és valóban tarkabarkára sikerült. Reméljük, jövőre is hasonló produkciókkal tudjuk megörvendeztetni iskolánk közösségét és az érdeklődőket!

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola közössége nevében írta:

Gyimesi Attila magyartanár

május 25, 2018