Zenélő udvar

Iskolánkban már hagyomány, hogy májusban díszbe öltözik a sétáló udvarunk, s egy délután csak a zenéről szól. Zenélő udvar néven ismert rendezvényünk több évtizede örvendeztet már bennünket.
Műsorunkat a Kicsinyek Kórusának produkciója nyitotta. Gryllus Vilmos   népdalfeldolgozásaiból választottak egy csokorra valót. Színvonalas magyar népzenét énekeltek, szórakoztató, vidám feldolgozásban. Műsorukat Besenyeiné Zsidai Mónika állította színpadra.
Iskolánk alsó tagozatos tánc szakkörösei  idén egy üveges táncot mutattak be.  A somogyi motívumokkal  átszőtt  koreográfiát Ungváriné Alexy  Andrea tanítónő vezetésével sajátították el.
Zeneiskolás tanulóink ebben az évben is elkápráztattak bennünket. Együtt izgultunk az először fellépő gyerekeinkért, és csodáltuk, hogy a nagyobbak egy év alatt  mennyit fejlődtek, ügyesedtek. Megannyi hangszer hangja zengte be iskolánkat. Hallottunk furulyát, fuvolát, zongorát, szintetizátort, gitárt, hegedűt és klarinétot is.
A délutánt  a felső tagozatosokból álló énekkar produkciója zárta. A Szent Gellért Kórus egyházi dalokat énekelt. Műsorukat Egerben, az Éneklő Ifjúság hangversenyén április 21-én  már nagy sikerrel bemutatták. Tökéletes együtthangzás, magas színvonalú, teljes élményt nyújtó zenei élményt kaptunk tőlük. A kórust Szabadné Dudás Ildikó vezényelte.
Számomra az esemény legszebb pillanata minden évben az, amikor több százan együtt énekeljük a rendezvényünk mottójául szolgáló Babits Mihály idézetet:

„Mindenik embernek a lelkében dal van

és a saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép a lelkében az ének,

az hallja a mások énekét is szépnek.”

Besenyeiné Zsidai Mónika