Éneklő ifjúság

Kórusok és énekegyüttesek fesztiválján jártunk Egerben, a Forrás Szabadidő Központban április 21-én, szombaton. Az Éneklő Ifjúság hangversenyen a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően vettünk részt.

A monstre rendezvényen 27 kórus vett részt, az ország különböző részeiből és még a szomszédos Szlovákiából, Kassáról is érkeztek zenei együttesek.

Iskolánk felső tagozatos énekkarával, a Szent Gellért Kórussal vettünk részt a hangversenyen, mely felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára. Mivel a fesztivál délutáni blokkjának végén léptünk föl, egy kis városnézéssel hangolódtunk a koncertre.

Műsorunkban egyházi dalokat énekeltünk, melyeket az „Énekelj az Úrnak!” kötetből válogattuk. Az előadásunkban gitár kísérettel közreműködött Pikula Máté, szólót énekelt Fodor Anikó. A kórustagok először viselték a koncerten az új egyen blúzt a nyakkendővel.

A remek hangulatú, jól szervezett fesztiválnak és a szép sikernek köszönhetően valamennyien lelkiekben feltöltődve és remek hangulatban tértünk haza, remélve, hogy még sok hasonló színvonalas koncerten képviselhetjük iskolánkat.

Heves, 2018. április 22.

Szabadné Dudás Ildikó
karvezető tanár

Exif_JPEG_420