III. „Nits Márta” Országos Ökumenikus Népdaléneklési Verseny- 2018.

A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és a Martin György Kulturális Egyesület meghívására március 2-án és 3-án egy népművészeti találkozón vettünk részt Budapesten. Az első nap programja volt a népdaléneklési minősítő verseny.

Fodor Anikó, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola 8. osztályos tanulója a színvonalas versenyen, igen népes mezőnyben arany minősítést kapott szóló kategóriában. A szervezők és a zsűri tagjai Bodrogköz, Tiszahát, Nyírség és Hajdúság népdalkincséből kérte a dalcsokor összeállítását. Mi nyírségi dallamokkal készültünk, és ez jó választásnak bizonyult, hiszen a zsűri elismerte Anikó előadását.

Ez úton szeretném megköszönni a hevesi Háziipari Szövetkezet elnökének, Báder Miklósnénak a segítségét, akitől idén is egy szép népviseletet kaptunk a verseny idejére.

A nap programja koncerttel és este táncházzal zárult, ahol a „ Stika Banda” húzta a talp alá valót. Szombaton pedig egy gálaműsorral folytatódott a program. A szervezők a bemutatkozó néptánccsoportok mellé felkérték a népdalverseny legjobbjait is a szereplésre. Anikó a gálán már nem a versenyen énekelt dalcsokrot, hanem hevesi népdalokat énekelt.

Köszönjük a szervezőknek a felejthetetlen élményt, iskolánknak pedig a támogatást, hogy részt vehettünk a versenyen.

HEVES, 2018. március 5.

Szabadné Dudás Ildikó
felkészítő tanár

március 12, 2018