Nemzeti ünnep a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában

„Beszéld majd el fiadnak…” (2Móz10,2) üzeni a Szentírás a ma is érvényes igazságot. Minden nemzedéknek tudnia és emlékeznie kell arra, ami az elődeivel történt, hogy okuljon belőle.

Iskolánk nyolcadikos tanulói osztályfőnökük, Abriháné Karniczki Csilla segítségével és a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével elevenítették meg az ötvenes évek hangulatát péntek reggel az iskolánk tornatermében berendezett jelképes színpadon. A hitelességet csak fokozták a korhű jelmezek és dekorációs eszközök. A pergő ritmusról a felcsendülő dalok, dobszó és az ütemes taps gondoskodtak. Az események pedig szép lassan átvezették az életképeket a forradalom napjaiba. A mindvégig figyelmes közönség körében óriási sikert aratott az előadás. A színházi előadásra jellemző vastapssal jutalmazták a szereplő diákokat és felkészítő tanárukat, akiknek ezúttal is gratulálunk. Meg kell, hogy említsük még, a színpadi dekoráció Szabari Zoltán tanár úr munkája volt. A műsorban elhangzó dalokat pedig Szabadné Dudás Ildikó tanárnő tanította be.

Végezetül: az ünnepi műsor arra is ráirányította a figyelmet, nem az a lényeg, hogy percről percre ismerjük a forradalom eseményeit, hanem az, hogy becsületes magyar állampolgárként hűek maradjunk 1956 szellemiségéhez.

Gyimesi Attila
tanár

október 27, 2017