Autómentes nap

Iskolánk tanulói 2017. szeptember 22-én részt vettek a hevesi önkormányzat által szervezett Autómentes Napon a Sportcsarnoknál. A program jól illeszkedett a szeptember 18 – 24. között tartott Szent Gellért Heti rendezvényeinkhez. Ennek célja, hogy tanulóinknak minél színesebb és változatosabb programokat nyújtsunk egy teljes héten át, ahol lélekben és testben feltöltődve sikeresen tudják teljesíteni az előttünk álló tanévet.

Önkormányzatunknak köszönhetően diákjaink ezt a napot a környezettudatosság és sokrétű sport tevékenységek jegyében tölthették. A reggel megrendezett „Fut a Heves” futóversenyen több tanítványunk is részt vett, dobogós helyeket is megszerezve.
Akikre büszkék vagyunk:

Lajer Sára        1. osztály    – II. helyezés

Balogh Emma  3.a osztály  – II. helyezés

Csernei Fanni    6. osztály  – II. helyezés

Bendik Dávid    8. osztály  – II. helyezés

A felső tagozatosak közül is többen a testmozgást választották. Szőlősiné Rab Sarolta és Balogh Zoltán pedagógusokkal Alatkára, a Kasper Lovastanyára kerékpároztak, ahol a bátrabbak lovagolhattak is.

A Sportcsarnoknál maradottak szintén változatos tevékenységekben próbálhatták ki magukat. Választhattak az öko kézműves foglalkozás, korongozás, gyerek zumba, népi játékok, sorversenyek, egészség – sziget kínálta lehetőségekből. Szórakozásukat szolgálták az óriás csúszda, óriás – csocsó, ugráló vár, Bungee Jumping gumiasztalon, mini gokart pálya elektromos kisautókkal. Az elvesztett energiát a hevesi Praxisközösség által kínált egészséges, cukor nélküli turmixaikból lehetett pótolni.

Ezen a délutánon került sor a „Munkába, iskolába környezetbarát módon” című rajzpályázat eredményhirdetésére. Iskolánkra nézve, itt is szép eredményt értünk el. Az 1-2. osztályos kategóriában Somodi Gréta a 2. osztályból III. helyezett lett, a 3 -4. osztályos kategóriában Nagy Noémi a 3.a osztályból I. helyezett lett.

Hálásan köszönjük Heves Város Önkormányzatának, hogy lehetővé tették diákjaink számára a részvételt ezen a rendezvényen.

                                                                                               Borbásné Nagy Tünde

tanító
Felhasznált forrás: Hevesi Hírportál

Képek forrása: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor, HatvanOnline/Faragó Zoltán

kollégák, szülők által készített képek

október 2, 2017