Tanévnyitó 2017.

Ünnepélyes keretek között nyílt meg az idei tanév a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában

Ismét eltelt néhány hónap, a nyári szünet időtartama. Az igazi, hosszú, forró nyár után szeptember 1-e figyelmeztet arra, hogy itt az ősz, ez pedig évek óta a tanév kezdetét jelenti. A nyári szünet a pihenés, kikapcsolódás lehetőségét nyújtotta a diákoknak, mely időszak alatt sokan az iskola által szervezett táborokban tölthették el tartalmasan a szabadidejüket – kezdte köszöntőjét Bódor Istvánné, igazgató.

Külön üdvözölte az iskola kapuját először átlépő elsősöket: „Egy szép, új világ vár rátok az elkövetkező napokban, években, melynek felfedezése, megismerése sok izgalmas játékot, feladatot tartogat számotokra. E napon, még utoljára elkísértek benneteket a szeretett óvó nénik, akik most nagyon büszkék rátok. Segítségükkel, szeretetükkel felkészítettek benneteket arra, hogy az iskolába lépés ne jelentsen számotokra nehézséget. Köszönjük ezt a munkát, és az iskola közössége nevében ígérhetem, hogy vigyázunk a gyerekekre, katolikus szellemiségű neveléssel tovább csiszoljuk, nemesítjük a gyermekek lelkét, oktató munkánk során fejlesztjük egyéni képességeiket.”

A nyár folyamán az intézményben lehetőség nyílt szerény felújításokra, eszközbeszerzésekre is. Az igazgató asszony megköszönte az önzetlen segítségnyújtást, kiemelve, hogy mindig büszkék tanítványaikra és a szülőkre, akik fáradhatatlanul segítik, támogatják az intézményt.

Az Egri Főegyházmegyei tanévnyitón Dr. Ternyák Csaba érsek kijelölte a tanév legfontosabb feladatát, a teremtésvédelem fontosságát hangsúlyozva, mely az élő és élettelen természet szeretetében, megóvásában nyilvánul meg. Az iskolai rendezvények jelentős részét e nemes feladat köré csoportosítja majd a hevesi intézmény. E mellett kiemelt figyelmet fordítanak a pályaorientáció, pályaválasztás, pályaismeret területének, amikor különböző foglalkozásokkal ismerkedhetnek a gyerekek, akár üzemlátogatások során is.

Bódor Istvánné egy imával kívánt jó munkát erre a tanévre:

Óh, szeretet Istene, mutasd meg nekünk helyünket ebben a világban, mint szereteted eszközeit földünk minden élőlénye számára.

Irgalmasság Istene,add meg nekünk, hogy befogadjuk a megbocsátásodat és hogy továbbadjuk irgalmasságodat egész közös otthonunkban.

Áldott légy!

Forrás: Hevesi Hírportál                                            Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor                               

szeptember 15, 2017