Mátraszentimre 2017

Intézményünk 2017. július 25-28 között a Hevesi Római Katolikus Egyházközséggel együtt nyári hittan tábort szervezett.

Tanulóink felejthetetlen 4 napot tölthettek kellemes, nyugodt környezetben a Stella Katolikus Egyházi Üdülőben, Mátraszentimrén.

Pályázati pénzből finanszírozni tudtuk a gyermekek utaztatását, a szállást és a napi háromszori étkezést.

A több korosztályt összefogó gyermek csapat számára olyan programokat szerveztünk, amelyek közelebb hozták egymáshoz a gyerekeket. Mindenki megtapasztalhatta a közösséghez való tartozás fontosságát, a felelősségteljes munkavégzés örömét. Ennek érdekében kirándulásokat, túrákat, sportprogramokat, játékos vetélkedőt, kreatív és kézműves foglalkozásokat szerveztünk. A programok során a jókedv a vidámság került középpontba. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, játék az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást. Napjainkat áthatotta a keresztény értékrend szokásainak gyakorlása is.

Kiemelt programjaink:

1.nap Kirándulás : Gyöngyös – Sástó

Gyöngyös főterén gyönyörködtünk a környék legnagyobb csarnoktemplomában. A Szent Bertalan Templom Kincstárában csodálatos egyházi kincseket tekinthettünk meg.

A Gyöngyösi Állatkertben sok kedves állatot láttunk, az egészen egzotikustól a házi kedvencekig.

A Sástói pihenő legizgalmasabb pontja a csónakázó-tó birtokbavétele volt. Az erős szél megdolgoztatta izmainkat, de minden csónak sikeresen partra szállt.

2.nap  Zarándoklat Fallóskúti Mária Kegyhely

A szépen rendben tartott, gondozott környék meghitt hangulatot kölcsönöz az idelátogatóknak.  A mai nap Szent Anna napja –  a zarándokokat búcsúi szentmise fogadja. A mi kis csapatunknak Nagy István plébános tartott misét.

3.nap Séta Mátraszentimrén.

Megismerkedtünk a falu nevezetességeivel. A játszótéren önfeledten játszhattunk , futkározhattunk a park árnyas fái között. A HÁROM FALU TEMPLOMÁT a csúszós, meredek  úton nem sikerült megközelítenünk, de legközelebb újra megpróbáljuk.

4.nap Táborzárás

Legkedvesebb élményeinket felidézve értékeltük a négy napot, a legjobbakat megjutalmaztuk.

Hazafelé, Mátrafüreden pihentünk meg.  A mátrai emléktárgyak megvásárlása és a finom fagylalt elfogyasztása után kisvasúttal folytattuk utunkat Gyöngyösig, majd Hevesre.

KELLEMES PROGRAMOK, AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS, JÓ KÖZÖSSÉG vár Téged is, ha velünk tartasz legközelebb!