Varázslatos víz alatti világot mutatták be a gyermekrajzok Hevesen

Az idén tizenhat település tizenkilenc általános iskolával képviseltette magát a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett rajzpályázaton. A programot – több éves hagyományához híven – a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola szervezte meg a környezeti nevelés és a környezetvédelmi felelősségvállalás jegyében. A víz alatti világról készített pályamunkákból rajz- és művésztanárokból álló zsűri választotta ki a kiállításra érdemesnek, illetve díjazásra méltónak tartottakat. És bár már közhely, de a zsűritagok munkája valóban nem volt egyszerű: a négy korcsoportban közel 600,  a tavalyi pályázati anyagnak mintegy kétszeresét kellett értő szemmel, a megadott szempontok alapján elbírálniuk.

A kiállítás megnyitására és az alkotók díjazására az Eötvös József Református Oktatási Központ aulájában került sor 2017. március 24-én. A rendezvényt Sveiczer Sándor polgármester nyitotta meg, majd Ódor Klára a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Erdészné Turcsányi Katalin az intézmény művészeti vezetője és Svoóbné Lénárt Ágnes az EJROK igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket. A pályázók anyagát Budai-Tóth Zsuzsanna, a zsűri elnöke értékelte.

Az idén közel 600 rajz értékelése várt a Budai-Tóth Zsuzsanna-Kovács László-Szabari Zoltán alkotta zsűrire, ami nehéz, de egyben örömteli feladatot is jelentett. “Jó érzés volt látni, hogy gyerekek, szülők és felkészítőik is fontosnak tartották, hogy eljöjjenek a kiállításra és együtt örültek a több mint 40 díjnak.”

Helyezések:
I.Ficsór Gréta – 1. o. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola – Heves, Felkészítő tanár:Bolyhos Izabella

II.Pataki Richard – 4. o. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola – Heves,  Felkészítő tanár: Szabari Zoltán

IV.Mezei Blanka – 3. o. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola – Heves, Felkészítő tanár:  Szabari Zoltán

Különdíjak:
A fantáziadús jövőkép ábrázolásáért: Divald Mátyás – 3. o Szent Gellért Katolikus Általános Iskola -Heves,  Felkészítő tanár: Szabari Zoltán

III.Ollári Márk – 5. o. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola – Heves, Felkészítő tanár: Szabari Zoltán
IV.Mátyus Laura – 5. o. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola – Heves,  Felkészítő tanár: Szabari Zoltán

Az elért eredményekhez gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak!

FOTÓ: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

március 28, 2017