Víz Világnapja alsó

A Víz világnapját Március 22.-én az alsó tagozatos gyerekekkel is megünnepeltük.

Célunk volt, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét, továbbá.hogy a jövő generációiban tudatosítsuk a víz szerepének, védelmének jelentőségét A víz jelenléte meghatározza mindennapi életünket, természetesnek vesszük, hogy a jó minőségű ivóvíz a kellő mennyiségben mindig a rendelkezésünkre áll. Ennek következtében sokszor nem úgy viszonyulunk lételemünkhöz, mint ahogy azt megérdemelné. Gyakran pazaroljuk, nem vigyázunk környezetünkre, ezáltal felszíni és felszín alatti vizeinket szennyezzük. Ennek tudatosítására a gyerekeknek életkorának megfelelő ismeretterjesztő kisfilmet vetítettünk, amit amellett, hogy nagyon élveztek, számos információt is tartogatott számukra.

Ezek után, különböző kisérleteket végeztünk a vízhez kapcsolódóan, játékos formában nyújtva további ismereteket. Kipróbálhatták, megfigyelhették, hogy mi történik a kísérletek során. Ez nagyon lelkessé tette őket.

Ha egészségesek akarunk maradni, egészséges italokat kell innunk! Ennek a fontosságára  egy társasjáték keretein belül hívtuk fel a figyelmet.Majd egy bingó tábla segítségével tettük még szinesebbé a délutánunkat.

április 15, 2019

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.